"El tribut"
Segon Premi
Concurs de Relats Curts Ferran i Puig 2010
"Històries irreals d'aquest poble"




1er. Concurs de Relats Curs Ferran i Puig

El Prat de Llobregat, 2010


1er PREMI: “EL SIGNE D’UN MISTERI” - autor: ANTONI CLAVIJO
2on PREMI: “EL TRIBUT” - autor: TONI ARENCÓN
3er PREMI: “EL CAMÍ VERMELL” - autora: ANA PALMA



El tribut

Dissabte, 29 de Maig, durant els actes de la Festa Major del Carrer Ferran Puig d'El Prat de Llobregat, es van lliurar els premis del 1er. Concurs de Relats Curts: "Històries irreals d'aquest poble".

El meu relat: "El tribut", un petit homenatge encobert a la memòria d'en Jaume Codina, historiador pratenc, (1923-2007); on vaig voler descriure les essències ancestrals de la nostra vila –el Prat dellà l’aigua– i del Delta del Llobregat (la barcassa de passatge, els bernats pescaires volant sobre els joncals dels estanys, les riuades...), va rebre l'honor d'ésser guardonat amb el segon premi pel jurat del concurs (tres escriptors locals i dos membres de la junta directiva de l'associació convocant).

Vull felicitar el guanyador del primer premi, l'amic Antoni Clavijo; l'Ana Palma, tercer premi; i a la resta de participants, que a ben segur també van escriure meravelloses històries del nostre poble.

Una abraçada als organitzadors de l'acte, encoratjant-los en la difusió i continuïtat d'aquest premi literari, com a foment de la cultura pratenca.

"El tribut" serà publicat a la revista Delta del mes de juny.

El drets d'imatge de l'obra, segons les bases del concurs, pel mateix fet de participar, passen a ser propietat de l'associació organitzadora. Aleshores, únicament, un petit tast:

«En Bernat Balcells tenia el privilegi d’interpretar el llenguatge de les aus del cel. Aquest do, en contrapartida, provocava l’inconvenient de negar-li el poder de la veu. Ben mirat, sortia perjudicat. Els ocells poques vegades explicaven res d’interessant i ell, en canvi, hagués pogut delectar els pagesos amb les històries teixides per la seva inesgotable imaginació...»

Imatges de l'acte


Pujant a recollir el premi


Lliurament del premi


Antoni Clavijo, recollint el 1er Premi


Conversant amb l'Antoni Clavijo
Presentador del programa: La moto de Sasha

El podeu seguir els dimarts de 21:00 a 22:00 hores.


Toni Arencón i Arias
Maig, 2010